maanantai 28. tammikuuta 2013

Pariisitar

Nyt ollaan elelty jo pari viikkoa normiarjessa. Croissanttiöverit on unohtunut ja yks päivä oli ihan pakko muistella Pariisia ostamalla Lidlin tuorepaistopisteestä croissantteja. No eihän ne tietenkenkään niin hyvältä maistunu ko itse Pariisissa :)

Yövyttiin pienessä ja vaatimattomassa hotellissa Montmartessa. Meiä huoneesta löyty ammekki! Montmarte-alue oli siisti, sellainen vanha ja kaunis. Siellä on kuvattu monia elokuvia ja se on sellaine vähä boheemi ja taiteelline, ainaki joskus on ollut. Aika kallista niin ko Pariisissa ylipäätään. Drinksulla/bissellä käydessä sai hampaita kiristellä, ainut pelastus oli häppärit, joita oli melkeenpä joka kuppilassa kahdeksaan tai kymmeneen saakka.

Ensimmäisenä hankintana oli Paris visite card, eivät muute turisti-infossakaan puhuneet englantia :D Sillä me sitten ajeltiin ympäri kaupunkia. Metrolinjojahan on 16 + RER-lähijunat.

Tässäpä ois jottain kuvamateriaalia meiä matkanvarrelta! Suurin osa on T:n ottamia ko se on nii paljo parempi sen kameran kanssa ko minä. Vaikka minäki kyllä oon sen kanssa kehittynyt :) T:llä kuvia kertyi yli 800? Plus videot.. Minulla parisenkymmentä :D

Nää on meiän huudeilta Montmartesta.


Joku taitelija-aukio?
 

Amélie kahvila
  

Moulin Rouge

Sacré Coeurin kirkko

Tässä ois lisää kuvamateriaalia meistä, Pariisista ja sen nähtävyyksistä :)

 Laskeudun Eiffelistä, wihii!



Eiffel by night
 


Käytiin syömässä "junanvaunu ravintolassa" nimeltään Wagon Bleu. Paikka oli makee! Niin ko kuvasta näkyy. Ikkunoista oli näkymä junaraiteille. Paikassa oli erikseen baari, kuva on junanvaunusta jossa oli ruokapuoli. Palvelu ja ruoka oli hyvää :)


Käytiinhän me välillä nauttimassa virvokkeita. Tää otettiin jostai paikallisesta baarista johon tehtiin seikkailuretki. Otettiin vain metro johonkin ja ensimmäisenä asemalta vastaan tuli tämä mesta.
 

T:tä lainatakseni; 8,5 euron bisse maistu hyvälle!
 

Riemukaskaari.



Tässä ollaan Marie Antoinetten jäljillä Versailles'n palatsissa.


Le jardin de Versailles


 

Shoppailtiin ja kierreltiin, mutta aika vähän loppujen lopuksi ostettiin mitään. Meiä hotellia vastapäätä oli sellaine tosi söpö liike jossa myytiin kaikkee vähän erikoisempaa tavaraa.T löysi sieltä sellaisen katutaiteesta kertovan kirjan, kirjasta löytyi myös jänniä sabluunoja joita T ehkä joskus voi johonki käyttää. Minä ostin pin-up tyylisiä tarroja, niillä voi esim. koristuttaa minun kalenterin kannen.

Sitte käytiin Les Hallesin tavaratalossa josta löytyi perus vaateketjuja. Ostin sellasesta skedekaupasta ruutupaijan! :) Yritin penkoa Zaran ja muitten liikkeitten aleja mutta siellä oli ihan liikaa ihmisiä, ei siellä voinut olla. Voisin verrata Stockkan hulluihin päiviin :) Käytiin myös kattoon se kuuluisa tavaratalo Galeries Lafayette, se oli kyllä hienon näkönen sisältä ja vieläkö se katto vaihto väriäki..

Champs-Élysée oli piitkä katu jonka varrelta löyty liikkeitä Henkkamaukasta Chaneliin. Ja Disney Store! Ostin sieltä sellaiset Minnihiirikorvat minun kummitytölle <3



Yks ilta löydettiin sattumalta iso ostoskeskus Défencen toimistokaupunginosasto, joka on täynnä pilvenpiirtäjiä. Oltiin ihan tosi väsyneitä kun koko päivä kierrelty ja mentiin sinne alueelle vain muka kuvailemaan, niin eiköhän siellä sitten ole iso ostoskeskus. Siellä oli älyttömät shoppailupaardit menossa ko sielläki oli ne alennusmyynnit. No ei siinä paljon jaksanut shoppailla ja liikketki oli menossa tunnin päästä kiinni.






 Näyteikkunat oli houkutuksia täynnä, Nams!

Olihan se jännä seikkailu. Kaupunki tuntui päivisin vähän harmaalta, talvella voi toki olla osuutta asiaan. Illalla sai nauttia mahtavista valaistuksista. Jakso ainaki kierrellä nähtävyyksiä paremmi ko kesähelteellä ;)


Heippa sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti